nb1.hu

Komoly befektető érdeklődik a PMFC iránt?

Pécs – Szeretnék, ha magasabb osztályban szerepelne a csapat.

 

A Pécsi Újság értesülése szerint előrehaladott tárgyalások zajlanak a város, a PMFC és egy befektető között. Konkrét, aláírt szerződés ugyan még nincs, azonban a megbeszélések hamarosan, akár még ebben a hónapban lezárulhatnak.

 

2015-ben hosszas huzavona után egyezett meg a PMFC akkori tulajdonosa, Matyi Dezső, és a pécsi önkormányzat a klub eladásáról. A város háromszázmillió forintért és egy telekért vásárolta meg az egyesületet, s a hozzá kapcsolódó jogokat.

 

Havazás miatt elmaradhat a nyugati csoport rangadója

 

A megyebajnokságba visszasorolt klub irányítását ezzel a Vári Attila olimpiai bajnok által vezetett Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vette át. Páva Zsolt, Pécs polgármestere ugyan azonnal leszögezte, cél az élvonal, s bár az első akadályt gond nélkül vették a labdarúgók, feljebb léptek egy osztállyal, a következő szint, az NB II elérésére – legalábbis a jelenlegi állás szerint – már túlságosan nagy falatnak bizonyul.

 

A klub belső ügyeit jól ismerők szerint ennek egyik oka, hogy a város – így is erőn felül biztosított – támogatása egyszerűen nem elegendő a komolyabb célkitűzések megvalósításához. Magyarán: több pénzre lenne szükség. Mindemellett az is nyilvánvaló, hogy egyetlen élvonalbeli (vagy oda igyekvő) klub sem tud működni pusztán önkormányzati pénzből.

 

A Pécsi Újság úgy tudja, a befektető határozott célja, hogy lehetőség szerint mielőbb ismét magasabb osztályokban szerepeljen a PMFC. Az ehhez szükséges források rendelkezésére állnak, azaz a klub problémái hosszabb távon is megoldódhatnak a szerződés aláírásával.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC