nb1.hu

Jön a Kecskemét első tavaszi rangadója a címvédő ellen

Kecskemét – Az eddig begyűjthető pontokból mindet megszerezte a lila-fehér gárda.

A dobogós csapatok közül kettőt is hazai pályán fogad tavasszal a Kecskeméti LC, elsőként az utóbbi három megye I-es kiírás bajnoka, a Kiskunfélegyházi HTK érkezik a Széktói stadionba. A KHTK egyelőre veretlen a szezonban, ám nagy előny lehet a Kecskemét számára, hogy vezetőedzőnknél kevesen ismerik jobban ellenfelünket.

 

A KHTK és Némedi Norbert együttműködése, összeforrt a sikerekkel az utóbbi három és fél esztendőben, hiszen három bajnoki cím mellett, 2015 őszét veretlenül, csupán egyetlen döntetlennel, a tabella élén zárta a csapat. Januárban aztán Némedi visszatért, és már elsősorban edzőként dolgozik szülővárosa sikereiért, szombaton például azért, hogy megszakítsa azt a veretlen szériát, melyet 2015. május 30-án kezdett el írni korábbi csapatával.

 

– Örülök, hogy hazai pályán fogadjuk a Félegyházát, a bajnokság egyik legjobb csapatáról van szó. Természetesen nem könnyű függetlenítem magam attól a majdnem 4 évtől, amit ott töltöttem, de nincs mese, ezt is meg kell tenni. Egy Kecskemétnek nem csak hazai pályán, mindenhol a győzelem reményében kell pályára lépnie, most sem lesz ez másként. Remélem, hogy egy jó mérkőzést látnak majd a szurkolók, kecskeméti sikerrel a végén! – mondta Némedi Norbert a kecskemetilc.hu-nak

 

A lila-fehérek önbizalomtól duzzadva várhatják a rangadót, hiszen tavaszi három bajnokijukat kapott gól nélküli sikerrel zárták, nem véletlenül bizakodó a csapatkapitány, Urbán Pál is.

 

– A szombati mérkőzés egy igazi hatpontos rangadó lesz, nagyon nehéz kilencven percre számítok. Az eddig begyűjthető pontokból mindet megszereztük, ez a csapat erejét mutatja, így teljesen felszabadultan és nyugodtan készülünk egész héten. Úgy gondolom, nagyobb veszítenivalója a Félegyházának van, viszont ahhoz, hogy megtegyük a következő lépést a céljaink elérése felé, hazai pályán mindenképpen itthon kell tartani a három pontot!

 

A KHTK egyelőre még keresi a legjobb formáját, hiszen csupán egyszer, Bácsalmáson tudtak nyerni, a Kiskőröstől a lefújás előtt kapták az egyenlítő gólt, míg legutóbb óriási meglepetésre pontot tudott rabolni tőlük a Kunszállás is. Hozzá kell tenni, a hiányzók sem könnyítették meg helyzetüket, ám Valkai Tamás és Golovics István játékára már van esély szombaton, velük tovább bővülhetnek Szabó István vezetőedző variációs lehetőségei.

 

Érdemes megjegyezni, a KHTK rengeteg kecskeméti kötődésű játékossal rendelkezik, Szabó István pedig nem csak az utánpótlásban, de az NBI-ben is éveket töltött el. Tomiszlav Szivics segítőjeként 2011-ben Magyar Kupát nyert, majd Török Lászlóval és Visinka Edével Ligakupa döntőbe vezették 2012-ben a csapatot.

 

A helyi rangadó adta pikantéria mellett, a bajnokság végkimenetele szempontjából is igazi hatpontos meccsre van kilátás, hiszen a döntetlen tulajdonképpen egyik félnek sem a legjobb eredmény, ennek leginkább a másik két rivális, a Tiszakécske és a Kalocsa örülne a legjobban. Előbbinek a bajnoki cím szempontjából lenne értékes az iksz, hiszen ebben az esetben veszett pontok tekintetében is befoghatná a KHTK-t szabadnaposként, míg a Kalocsa feljebb zárkózhatna, illetve növelhetné előnyét a dobogón. Ebből kiindulva, mindenképpen jó meccsre van kilátás.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC