nb1.hu

Ilyen, egy ifjú tehetség élete a harmadosztályban

Kecskeméti reménységgel beszélgettünk. Exkluzív!

Derekasan próbál helytállni az újonc Kecskemét, s a lila-fehérek egyelőre a középmezőnyben foglalnak helyet a Közép csoportban, ám a sűrű mezőny és a magasabb osztály miatt is kiemelten fontos minden találkozó a számukra. „Sokkal kiélezettebb és nagyobb tempójú meccseket játszunk, mint a megyében, a legtöbb idegenbeli találkozón a körülmények is jobbak” – mesélte az nb3.hu-nak Mészáros Dávid, a Kecskemét ifjú kapusa, aki sok társával együtt bizonyíthat először az NB III-ban.
Minden osztályváltásnál, főleg, ha fiatalok is előrébb lépnek, nagyon fontos, hogy legyen olyan meccs már a periódus elején is, melyre visszaemlékezve mindig erőt lehet meríteni a folytatáshoz. „Úgy gondolom, hogy a Paks II. elleni hazai győzelmünket emelném ki, mert egy kiélezett és izgalmas meccs volt, minden percét élveztem” – mondta Horváth, ami nem is csoda, hiszen 1-0-ra nyertek, az volt az első hazai győzelem, a találkozót a harmadik fordulóban rendezték meg.
De milyen tervekkel vágott neki az újonc a magasabb osztálynak és milyen tervekkel vágott neki az új lehetőségeknek az ifjú kapus? „A szezon előtt a vezetőség reálisan állt a célkitűzéshez, megpróbálunk minél jobb helyezést elérni a szezon végére. Szerintem az 5-6. hellyel elégedettek lehetnénk újoncként. Személyes célom az idei szezonban az, hogy minél több játéklehetőséghez jussak, ami által remélhetőleg sokat tudok majd fejlődni.”
Adja magát a kérdés, hogyan tölti a mindennapjait egy fiatal, tehetséges futballista, aki (még) nem az NB I-ben vagy az NB II-ben játszik. „Általában a napom az iskolában kezdődik, majd néhány csapattársammal ebédelünk együtt. Ezt követi az edzés, de ha kétszer találkozunk, akkor már reggel ezzel kezdek. Az edzés után a nap hátralévő részét megpróbálom otthon tölteni a párommal.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC