nb1.hu

Így lett bajnok a PMFC! Visszaemlékezés

Pécs – Márton Gábor sikeredző elevenítette fel az évet.

Meggyőzően teljesítettek a 2015/16-os szezonban a pécsi piros-feketék. Huszonnyolc győzelem mellett mindössze egy vereség és egy döntetlen csúszott be nekik a labdarúgó megyei I. osztályban. Megérdemelten készülhetnek tehát az NB III-ra – írta a Pécsi Hírek.

 

– Ha röviden össze kellene foglalni, azért mi nyertünk, mert mi kaptuk a legkevesebb és rúgtuk a legtöbb gólt, ráadásul pontot is alig hullajtottunk – kezdte értékelését Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője. – Emellett fontos, hogy a csapat nagyon egységes volt, jó futballt játszottunk. Ráadásul nekünk voltak a legfantasztikusabb szurkolóink.

 

Jó példa a mecsekaljaiak óriási fölényére, hogy tavasszal mindössze egy gólt kaptak, azt is egy 11-1-re megnyert találkozón. A találat az akkor már csereként beállt Ipacs kapujába esett, így Sólyom Csaba, az első számú hálóőr és csapatkapitány fantasztikus szezont zárt. Tavaly november eleje óta tartó kapott gól nélküli sorozata 1283 perccel zárult a Baranya megyei I. osztály lefújásakor.

 

Igaz, ebben nagy szerepet játszott a kiváló csapatvédekezés is, hiszen a pécsiek hálóját az utolsó 1105 percben nem sikerült megzörgetniük az ellenfeleknek.

 

– Hosszú távon nyilvánvalóan kijön, hogy együttesünk heti ötöt edz. Ez szinte mindenki ellen komolyan kidomborodott a második félidőben. Más iramban és tempóban játszottunk. Fiatal keretünk tagjai a szezon elejéhez képest a futball minden területén fejlődtek. Játékunk sokkal tudatosabb lett, a csapat ráérzett, hogy bizonyos helyzetekben mi a jó megoldás. Ezek a végén már automatizmusként jöttek elő – árulta el Márton Gábor.

 

A PMFC vezetőedzője arra is kitért, hogy nagyon nehéz dolguk volt, mert szinte az összes gárda beállt ellenük védekezni. Szerencsére voltak olyan kreatív mecsekaljai játékosok, akik meg tudták oldani ezeket a helyzeteket.

 

A szurkolók is úgy gondolták, azon kell majd izgulni, hogy a piros-feketék melyik támadója, Schmidt Zsolt, vagy Hadobás Gergő lesz-e a gólkirály. Végül a nevető harmadik, a szászvári Besenyi Ervin örülhetett 30 találatával. A pécsieknek így a 2. és 3. hely jutott.

 

 

 

Visszatérve a hátsó alakzatra, az idény során mindössze 9-szer kellett labdát kihalászni a pécsi hálóból. Ez a teljesítmény országosan is egyedülálló, a piros-feketék kapták a legkevesebb találatot a negyedosztályú csapatok közül.

 

Ráadásul a bajnoki cím mellé a Baranya Megyei Kupát is begyűjtötték, így minden fronton taroltak. Ismerjük a mondást, a jó csapatnak szerencséje is van, a PMFC ennek megfelelően megúszta az osztályozót és egyenes ágon jutott fel az NB III-ba.

 

A cél ott is a bajnoki cím, ennek megfelelően már el is kezdődött a keret kialakítása a harmadosztályra. Egyelőre érkező még nincs, páran azonban már távoztak a csapattól.

 

– Van, akitől azért köszöntünk el, mert nem voltunk meggyőződve arról, hogy az NB III-ban is tud segíteni, volt, akinek nem jutott volna elég játékperc. A fiatal kapus, Ipacs Péter helyzete például speciális, mert ő egyre jobb formában kezdett védeni, de nem tudtunk volna neki lehetőséget adni, ez pedig gátolta volna a fejlődését. Nem titok ugyanis, kapus posztra is keresünk még egy tapasztalt embert – árulta el Márton Gábor.

 

A klub szeretné együtt tartani a tavalyi keret nagy részét. Néhány kiszemelttel pedig már szóbeli megállapodást is kötöttek. A szakmai stáb folyamatosan dolgozik az ütőképes csapat kialakításán, így hamarosan újabb bejelentések várhatók a csapat háza tájáról.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC