nb1.hu

Hónapok óta nem kaptak fizetést

Idegenbe már nem tudnának elutazni.

A héten nem rendeznek újabb NB III-as bajnoki fordulót, a nemzeti harmadik vonal gárdái azonban nem fognak unatkozni, a Magyar Kupa 6. fordulója miatt van bajnoki szünet. A Hódmezővásárhelyi FC az NB II-es Váccal meccselhet szombaton. A helyzet pedig cseppet sem rózsás – anyagi téren is bajban a klub, ráadásul a játékosok közül ez alkalommal még többen töltik kényszerpihenőjüket a kupaderbi idején. Szűcs Róbert vezetőedzővel az oldalvonal.hu beszélgetett.
 
Mik a várakozások a hétvégi, Vác elleni meccsel kapcsolatban?
„Szeretnénk győzni és továbbjutni és szeretnék még hasonló jókat mondani, de az az igazság, hogy most szinte nincs tizenegy játékosom, aki hadra fogható. Az eddigi sérültekhez csatlakozott Huszár Gergő, akinek a Kozármisleny elleni meccs után vérzett be a térde. Abban bízom, hogy két hét múlva, a következő bajnokira talán rendbe jön. Mezei Olivér vírusos hasmenéssel küzd, ő is csatlakozott a hiányzók táborához. Katona György a múltkori orrepedéséből visszamaradt agyrázkódással küzd, az elmúlt bajnokin hányingerrel játszott, de rosszul lett és cserélni kellett. Rácz Dezső 40 percet tudott játszani, még mindig az ágyéksérülésével bajlódik. Lassan nem a megyeegybe, hanem az ifibe kell visszanyúlnom. Ennek ellenére a cél a tisztességes helytállás. Tiszteljük a Vác csapatát, nem lesz az, hogy nem állunk ki rendesen. Mindent meg fogunk próbálni, csak egy kicsit más kerettel. Ez volt a célunk is, hogy a fiatalok erősödjenek és fejlődjenek, érezzék a felnőtt bajnokság ritmusát, nekik ez nagyon jó próba lesz. Látni fogják, hogy az NB II még az NB III-nál is keményebb. Abban pedig bízom, hogy két hét alatt néhány játékos felépül és a bajnokira tudunk koncentrálni, addigra ha minden jól megy összeállunk.”
 
Fontos volna, hiszen hazai meccs lesz, ráadásul megint egy olyan csapat ellen, amelyik az élmenők között van.
„Szerintem a Kozármisleny is ott lesz az első ötben, velük is fontos és jó mérkőzést játszottunk. Jót tett az önbizalmunknak, hiszen az előtte lévő hazai meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, azért utaztunk Baranya megyébe, hogy kijavítsuk a csorbát. Tényleg nagyszerűen játszott a csapat, mindent megtettek. Sajnálom, hogy nagyon fogyunk, edzőként ekkora pechsorozatom még nem volt. Viszont mindenki odateszi magát és így nem annyira jön ki, hogy sok a hiányzónk és hétről-hétre 7-8 játékost kell nélkülöznöm. Kíváncsi vagyok, hogy ha 100 %-osan megleszünk, esetleg néhány hét múlva, akkor mire leszünk képesek. Az első fordulót kivéve még nem tudtunk felállni rendesen, ennek ellenére ötször nem találtunk legyőzőre és ebben fontos idegenbeli meccsek is voltak. Nagyon sokat dolgoznak a fiúk, javul a játékunk, a fiatalokba a küzdőszellemet is sikerült beleplántálni, nagyon jó úton járnak a gyerekek, fejlődnek. Ami inkább nagyobb gond, hogy már nekem kell adnom buszjegyre, bérletre pénzt, hogy át tudjanak járni. Hónapok óta mi sem kaptunk fizetést. Az edzések minőségét ez természetesen nem befolyásolja. A srácoknak viszont kicsit rossz, se egy üdítő, se egy kaja. Ennyire amatőr alapokon működtetni valamit hosszútávon nem lehet szerintem. A meccseken persze függetlenítjük magunkat ezektől a dolgoktól. Mi ebbe szocializálódtunk, ebben a pénztelenségben, így minket ez különösebben nem fog meg. A srácoknak viszont nem tudunk segíteni, az üzemanyagot sem tudjuk állni, már-már saját költségen működik a csapat, viszont ezt a vonalat, amit elképzeltünk visszük tovább.
 
 Ilyen nagy a baj?
„Mondhatnánk, hogy hál’ Istennek, hogy itthon játszunk. Nem biztos, hogy el tudnánk utazni idegenbe. Legutóbb az elnök úr saját pénzén támogatta meg a csapatot, hogy hazafelé legalább egy szendvicset és üdítőt vegyünk. Ezek rányomják bélyegüket a dolgokra, nem hagyom, hogy elvegye a csapat kedvét, de azért elég rossz így dolgozni.
 
Mit gondolsz, ezek ellenére a csapat végig tudja csinálni a szezont?
„Bízom benne. Nem tudom honnan kapunk mentőövet, de ha senki nem segít, akkor az nem tudom hova vezet. Fillér és forint nélkül nem lehet elutazni az idegenbeli mérkőzésekre, az utazást ki kell fizetni. Az edzők bére hónapok óta a levegőben lóg – van, aki hitelt fizet. Persze nem csak erre a fizetésre apellálunk, de azért amikor be van kalkulálva komoly érvágás az embernek. Az, hogy el tudunk-e minden meccsre utazni az elnökség dolga, ők döntik el, hogy kiállunk-e minden meccsen. Mi készen állunk rá, és ha tizenegyen leszünk, akkor is menni fogunk, nem vagyok egy feladós típus. Ha kell, saját kocsival viszem a srácokat. Felmerült, hogy az egyesület buszát is én vezetem – ez sem gond, elviszem őket, haza hozom őket, ellátok minden plusz feladatot ingyen és bérmentve. Ezt vállaltuk és a gyerekeknek jó, hogy felnőtt bajnokságban kapnak lehetőséget és kipróbálhatják magukat.”
 
A Hódmezővásárhelyen szombaton 14 órától játszik a Vác FC-vel a városi stadionban.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC