nb1.hu

Gyengébbik lábával lőtt 3 gólt

Nyírbátor - Hornyák Marcell egyedül semmisítette meg a Putnokot.

Emelt egyet a téten Hornyák Marcell, és a Nyírbátori FC támadója a Tiszaújváros ellen szerzett triplája után az NB III-as csapat második őszi hazai meccsén négy gólt szerzett a Putnokkal szemben 5–0-ra megnyert bajnokin. Mivel az NYFC nem kevés gond közepette készült a meccsre, aligha lehetett ilyen parádéra számítani. A játékost a szon.hu szólaltatta meg.

– Pedig én megmondtam, hogy nyerünk, a helyi televíziónak adott hétközi interjúban három egyes győzelmet tippeltem, és amikor rákérdeztek, hogy ki szerzi a gólokat, azt feleltem, hogy remélem, mind a hármat én – mondta a nyírbátoriak csatára. – Csak rajtunk múlik, hogy miként szereplünk, mert nagyon jó csapatunk van, ha képesek vagyunk koncentráltan futballozni, akkor nincs ellenfelünk az NB III-ban, ezt bátran ki merem jelenteni. A góljaim közül hármat bal lábbal szereztem, egyet pedig fejjel. Holott alapvetően jobb lábas vagyok, de amikor gyerekként egyszer be volt gipszelve a jobbos, mi mást csináltam volna, mint fociztam, és ballal rúgtam a labdát. Ennek köszönhető, hogy a gyengébbnek tartott lábamat sem csak arra használom, hogy a buszra szálljak fel vele. A harmadik találatomnál pedig a pálya is besegített, de tudtam jól, hogy a pálya ott rossz, ezért lőttem úgy meg a labdát, ahogy…

Hornyák Marcell nem győzi hangsúlyozni a társak szerepét a szombati remeklésben, hiszen jobbnál jobb labdákat kapott elsősorban Bagi Ákostól és Kinczel Ervintől, az első gólja előtt pedig magának harcolta ki a lehetőséget. Négy forduló után nyolc góllal vezeti a góllövőlistát, a hazai meccseket nézve viszont csak akkor lenne lineáris a fejlődés, ha a jövő hétvégén a Monor kapuját ötször venné be.

– Készen állok arra is – jelentette ki Hornyák Marcell. – Tavasszal dupláztam ellenük, jó lenne most még többször bevenni a Pest megyei csapat kapuját. Addig persze a Füzesgyarmatot is le kellene győznünk, hiszen éppen ideje idegenben is megkezdeni a pontgyártást. Amúgy nem teljesen egyedi a mostani sorozatom, hiszen diósgyőri futballistaként a DVTK II színeiben három meccsen szereztem már tíz gólt is az NB III-ban, akkor két trpla mellett értem el négy gólt egy mérkőzésen.

Nem titok, Hornyák Marcell a nyáron magasabb osztályba vágyott, ám hiába próbálkozott több helyen is, végül nem kapott szerződést. Elégtételt jelentenek ezek a gólok?

– Nem is kicsit, bár egyáltalán nem bánom, hogy így alakult – így a 23 éves támadó. – Azzal tartottam magamban a lelket, hogy nem én veszítettem velük, hanem ők velem. A sors akarhatta, hogy így legyen, hiszen azóta felfigyeltek már rám, sorra jelentkeznek nálam a játékosügynökök. Már az augusztus végén véget ért átigazolási időszakban lett volna lehetőségem az NB II-be igazolni, de a bátoriaknak a szavamat adtam, hogy télig mindenképpen maradok. Aztán meglátjuk, miként alakul a sorsom, de egyelőre az foglalkoztat, hogy minél eredményesebb legyen a csapat és persze én is.

 

A bukik szerint ez a csapat nyeri meg a bajnokságot – NB1.hu

A bukik szerint ez a csapat nyeri meg a bajnokságot

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC