nb1.hu

Gyász: újabb magyar klub elnöke hunyt el

A hétvégi bajnoki előtt történt a tragédia.

A kisalfold.hu cikkét változtatás nélkül közöljük.
 
 
Beleden elmaradt a tegnapi megyei első osztályú bajnoki, mert a mérkőzés előtt összeesett, majd elhunyt a hazai klub korábbi elnöke, Jakab Zoltán.
 
Tragédia árnyékolta be tegnap a hétvégi fordulót Beleden. A hazaiak az újonc SC Sopront fogadták volna a megyei első osztályú bajnokságban, s már a mérkőzésre készülődtek a csapatok, amikor váratlanul rosszul lett és összeesett a hazai klub korábbi elnöke, Jakab Zoltán.
 
„Mindkét csapat és a játékvezető a pályán volt már, a szurkolók is a kezdő sípszót várták, amikor az oldalvonal környékén Zoltán egyszer csak elájult. Látszott, hogy nagy a baj, hiszen ahogy mesélték: nem volt az eszméleténél. A vendég soproniak masszőre futott oda hozzá elsőként, s ő próbálta meg aztán a hazai gyúróval együtt életben tartani, amíg a mentők megérkeztek – mesélte lapunk tudósítója, Horváth Zoltán. – Viszonylag gyorsan megérkeztek a mentők, akik még vagy ötven percig küzdöttek az életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. Mindenkit nagyon megviselt a tragédia, nem lehetett ilyen körülmények között a meccset megtartani."
Körmendi Tamás volt egyébként az a masszőr, aki elsőként sietett a szerencsétlenül járt sportvezető segítségére. Szerettünk volna vele beszélni, ám Ágoston Zsolt, a soproniak edzője azt mondta: annyira megviselte a tragikus eset, hogy kikapcsolta a mobiltelefonját, s haza sem tudott vezetni. A soproniak edzője még annyit tett hozzá, a beledi sportvezetővel a játékoskijárónál találkozott, kezet fogtak, majd jó mérkőzést kívántak egymásnak. Ezután fél perccel történt a tragédia.
 
Jakab Zoltán 2014-ig irányította sikeresen a beledi sportegyesületet, napjainkban elnökségi tagként segítette a csapatot. Hatvanegy éves volt.
 
„Egy meccsről sem hiányzott, mindene volt a futball és a sportklub – teszi hozzá Gaál Péter, a belediek mostani elnöke. – A masszőrünk, Pinezits Gábor és a soproniak gyúrója ugyan mindent megtett, de nem lehetett megmenteni az életét. Sohasem felejtjük el őt" – fogalmazott a klub első embere.
 
Információnk szerint a 61 éves sportvezetőt a hagyományos szívmasszázs mellett defibrillátor segítségével is próbálták életben tartani.
 
Nem ez volt egyébként az első tragikus eseménnyel kísért futballmérkőzés Beleden. Tizenhat évvel ezelőtt egy lecserélt játékos lett rosszul, majd hunyt el a pálya szélén. A Beled–Kimle találkozó 2002 áprilisában a megszokott futballforgatókönyv szerint tartott egészen a 88. percig, amikor is a hazaiak korábban lábfájás miatt lecserélt játékosa, Zalka Ferenc rosszul lett a kispadon. Amíg a hajrában a csapatok a pályán a pontokért csatáztak, a 33 éves sportember az életéért küzdött. Orvost hirtelen nem sikerült előkeríteni, így ideiglenes elsősegélynyújtók segédkeztek a mentőautó odaértéig. Mintegy fél óra múlva érkeztek meg a mentők Kapuvárról, majd Csornáról is, hogy aztán ötven percig próbálkozzanak az újraélesztéssel. Akkor sem jártak sikerrel…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC