nb1.hu

Gólokkal köszönték meg az újak Bekő bizalmát

Győr – Gólzáporos meccset játszott az ETO a soproniakkal.

Papírforma győzelemmel rajtolt az ETO FC Győr felkészülése. Egy gólos győri vezetést követően, a 2. félidőben váltott magasabb fokozatba az ETO, és győzte le hét góllal a lelkes SFAC Sopron gárdáját.

 

Beliczky helyzettel indult a mérkőzés, az oldalhálóba lőtte a labdát a jobb szélről. Az ukrajnából érkezett Szimcsó Viktor indult meg szép cselek után középen, lerázta védőjét, lövését a Sopron kapusa Giczi még bravúrral védte, de a labda az érkező Zamostny elé került, aki közelről a soproni kapuba emelt (0-1).

 

 

Támadásban maradt az ETO Zamostny lövését blokkálták a hazai védők. A gól után a győriek irányították továbbra is a játékot, a Sopron szervezetten és hatékonyan védekezett. Csizmadia kapáslövése okozott riadalmat a hazaiaknak, de Giczi megfogta a lövést. Formás soproni támadás a hajrában, de Varga magasan fölé tüzelt a 28. percben. 31. percben a kapu elé betekert labdát Csizmadia fejelte mellé, maradt a 0-1, nem nőtt a különbség.

 

A hazai csapat távoli lövésekkel próbálkozott, de azok rendre elkerülték a győri kaput, az ETO pedig vagy túlkombinálta helyzeteit és a soproni védők tisztáztak, vagy kapusuk Giczi volt a végállomás.

 

A 38. percben újabb győri helyzet, Beliczky fejesét Giczi húzta le a jobb felső sarokból. Igaz az ETO-nak volt több helyzete a hajrában, de a szünetig az egy gólos győri vezetés már nem változott.

 

A szünetben cserélt az ETO, Pongrácz helyett Rácz érkezett, a próbajátékon az ETO-nál szereplő Nagy Krisztián pedig Zamostnyt váltotta.

 

Jól kezdődött a 2. félidő a Győr számára kettőre nőtt a 47. percben előnyük. Egy gyors támadás után a frissen beállított Nagy K. kapott remek labdát középen, aki higgadtan helyezett a kivetődő Giczi mellett a jobb alsó sarokba (0-2).

 

Nem kellett sokat várni a 3. győri gólra, az 51. percben Rácz visszatett labdáját Magasföldi lőtte laposan a hazai kapu közepébe (0-3). A hazai csapat nem tudta az első félidőben mutatott fegyelmezett játékát átmenteni a szünet utánra, a győri csapat akarata érvényesült innentől. Az ETO türelmesebben, jobban, kreatívabban támadott, hamar zavart okozott az egyre fáradtabb SFAC csapatának, aminek meg is lett az eredménye.

 

Az 57. percben Nagy kapott pontos labdát, passzára Beliczky érkezett, aki 4-re növelte az ETO előnyét (0-4).

 

 

Nem sokkal később Nagy akciózott középen egy az egyben vezethette rá a hazai kapusra a labdát, majd átemelte a labdát a 16-oson kívülre futó kapuson, Giczi azonban kézzel megállította a játékot. A bíró szabadrúgást ítélt, (mást nem), ezután Magasföldi 22m-ről mesterien csavart a SFAC kapujának bal oldalába (0-5).

 

Majdnem megszületik a hazai szépítés pár perccel később, Malina bombázott az oldalhálóba, miután Kunságin is túljutott. Ezzel nem volt még vége a győri góloknak, a következő támadásnál Rácz és Beliczky váltotta egymást a 79. percben, középen sakk-mattot adva a soproni védelemnek, Rácz a jobb alsó sarokba lőtt magabiztosan (0-6).

 

A 0-7-es végeredményt végül Szimcso állította be 82. percben. Tőle indult a támadás, Beliczky visszaadta önzetlenül a gólszerzési lehetőséget, Szimcso jól érkezett és az üres kapuban gurított (0-7). 

 

A lelkes SFAC Sopron ellen magabiztos győzelemmel kezdte meg a felkészülési mérkőzéseinek sorát az ETO FC Győr. Az új szerzemények jól mutatkoztak be, a támadók Nagy K. és Szimcso V. gólokkal köszönték meg a bizalmat a győriek vezetőedzőjének, Bekő Balázsnak.

 

A győri győzelem ilyen arányban is megérdemelt volt, azonban SFAC főleg az első játékrészben nyújtott teljesítménye is dicséretet érdemel, méltó ellenfele volt a két osztállyal magasabb ETO-nak.

 

SFAC Sopron – ETO FC Győr 0-7 (0-1)

SFAC: Giczi – Németh, Keszeg, Honyák, Kelemen, Tóth, Barkovics, Kocsis, Malina, Varga, Horváth

ETO: Kunsági – Nagy Á., Gyagya, Megyes, Kiliti – Beliczky, Pongrácz (Rácz), Csizmadia – Szimcso, Magasföldi – Zamostny (Nagy K.)

Gólszerzők: Zamostny 10p, Nagy K. 47p, Magasföldi 51p,  Beliczky 57p, Magasföldi 61p  Rácz 79p Szimcso 82p

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC