nb1.hu

Erős egység kovácsolódott Mecsekalján

Pécs - Wittrédi Dávid nyilatkozott a pmfc.hu-nak.

 

Wittrédi Dávid múlt hétvégén büntetőből szerzett góllal járult hozzá a PMFC zsinórban ötödik, ezúttal a Hódmezővásárhely ellen aratott 3-1-es győzelméhez. Az idei kiírásban negyedik góljánál járó rutinos középpályás szerint a klub körüli bizonytalanság, amely mára megszűnt, kovácsolta össze igazán a csapatot. A sorozatos eredményeknek köszönhetően pedig egyre bátrabbakká váltak a játékosok.

– A közelmúltban kialakult helyzetben összetartott a csapat, szerencsére az azóta már megszűnt bizonytalanságban nagyon erős egység kovácsolódott közöttünk – így Wittrédi Dávid. – Aztán ahogy jöttek az eredmények, úgy lettünk egyre bátrabbak. Hétről-hétre meggyőző játékot nyújtunk, még ha legutóbb az ellenfél szerezte is meg a vezetést. De az is csak idő kérdése volt, hogy mikor fordítjuk meg az állást.Érdekes jelenet játszódott le a szombati meccsen a második 11-est megelőzően. Mi zajlott le pontosan?

Érdekes jelenet játszódott le a szombati meccsen a második 11-est megelőzően. Mi zajlott le pontosan?

– Márton Gábor szólt, hogy ne Koller Krisztián rúgja a második büntetőt, egy játékos ne vállaljon el egy meccsen két tizenegyest. Ekkor úgy éreztem, rutinos, tapasztalt futballistaként, illetve a Pécs csapatkapitány-helyetteseként nekem kell magamra vállalnom a felelősséget. Annak ellenére is így láttam, hogy nem volt olyan kiélezett a szituáció, hiszen még volt hátra legalább húsz percnyi játékidő.

A tabella utolsó előtti helyezettje után hétvégén a sereghajtóhoz látogat  a PMFC. Mit vársz a Makó elleni bajnokitól?

– Szerintem ahhoz hasonló lesz a makói mérkőzés, mint a legutóbbi, a Hódmezővásárhely elleni volt. Nagyon remélem, hogy ezúttal mi szerezzük meg a vezetést és onnantól könnyebbé tudjuk tenni magunknak az idegenbeli összecsapást. A Makó várhatóan zártan, a saját tizenhatosára húzza fel védelmi vonalát. Rajtunk fog múlni, hogy mikor törjük meg a Maros-partiakat. Ehhez szerencsére megvannak a megfelelő játékosaink.

Forrás: pmfc.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC