nb1.hu

Elhozta a PAFC II a pontokat a Videoton II otthonából

Székesfehérvár - A Videoton szerzett vezetést a mérkőzésen, de megérdemelten fordított a Puskás.

"Napra pontosan 31 évvel a Real Madrid – Videoton FC UEFA-kupa-döntő visszavágója után az akkor fehérvári csapat legendás testvérpárja, Disztl László és Disztl Péter ellenfélként néztek farkasszemet egymással a Sóstói Stadion edzőpályáján. A Disztl László vezette Vidi II ugyanis a PAFC II-t látta vendégül, ahol Disztl Péter a kapusedző.

 

A felcsúti csapatban 3 NB I-es játékos is pályára lépett: Zsótér Donát és Márkvárt Dávid mellett ott volt az a Vaszicsku Gergő is, aki 2013.07.26-án megszerezte a PAFC történetének első NB I-es gólját. A mérkőzés kiegyenlített első félidőt hozott, valamivel több fehérvári helyzetet jegyezhettünk fel. A 23. percben egy szép támadás végén Ács lőtt 10 méterről kapu fölé. A 35. percben Büki távoli lövését védte Boros Renátó, a kipattanót Babolek tehette vissza kapura, de a PAFC kapusa ezt is védte. A 44. percben Vallejos nagyszerű labdával ugratta ki Havasit, aki egyedül vezethette a kapusra a labdát, jobb külsővel leadott lövését azonban bravúrral védte Boros.

 

A második félidő elején a csereként pályára lépő Babinyecz harcolt ki egy büntetőt, amit Büki higgadtan értékesített (1-0). Nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, négy perccel később ugyanis a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Magyari Szilárd egyenlített Zsótér Donát szép passzát követően (1-1). A 65. percben Márkvárt cselezgetett a 16-osunk előterében, majd 18 méterről, jobb külsővel kilőtte a kapunk jobb alsó sarkát (1-2).

 

A hátralévő időszakban két újoncot is avatott Disztl László, pályára lépett az U19-es csapatban szereplő Kondor Kristóf és Kovács Sándor is, az eredmény azonban már nem változott, 2-1-re nyert a PAFC II.

 

Disztl László: "Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, mi dolgoztunk ki több helyzetet az ellenfél kapuja előtt. A második játékrészt is jól kezdtük, gyorsan előnybe kerültünk, de egy hibából sajnos hamar egyenlített a PAFC II. Ezzel a góllal felhoztuk ellenfelünket, utána már nem sikerült felvennünk ismét a megfelelő ritmust ezen a kemény, harcos találkozón." – tájékoztat a Videoton II. hivatalos oldala.

 

A Nyugati-csoport állása!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC