nb1.hu

Brazil világbajnok érkezik a Spartacushoz

Nyíregyháza – Edú június elején látogat a szabolcsi megyeszékhelyre.

A Nyíregyháza Spartacus vezetősége megállapodott Edú menedzserével, Joe Borbély úrral abban, hogy a legendás játékos június 3-7 között exkluzív látogatásra érkezik a Nyíregyháza Spartacus vendégeként – adta hírül a klub honlapja.

 

Többek között aktív részese lesz a június 5-i Szpari-Hatvan mérkőzésnek, elvégzi a kezdőrúgást, autogramot oszt a szurkolóknak, bemutató edzést tart a gyerekeknek, és ellátogat a Városházára is. A 66 éves világbajnok minden idők legfiatalabb játékosa, aki valaha is magara húzta hazája nemzeti mezét világbajnokságon. Szinte hihetetlen, de Edú az 1966-os angliai VB-re mindössze 16 évesen utazott a világklasszisokkal teletűzdelt brazil csapattal, beleértve Pelét is.

 

Pelé a mai napig Edú legjobb barátja és egymás mellett tíz évig játszottak az FC Santosban. Edú a Santos színeiben összesen 183 gólt lőtt, számtalan bajnoki címet és brazil kupagyőzelmet szerzett illetve klubvilágbajnok lett. Pályafutása során játszott még a Corinthians Sao Paulo, az FC Monterrey Mexico és a New York Cosmos színeiben is. Három VB-n szerepelt: 1966 Anglia,1970 Mexikó (világbajnok lett), 1974 Németország. A brazil válogatott színeiben ötvenegyszer játszott es 12 gólt szerzett. Háromszor szerepelt a világválogatottban is! 2000-ben Párizsban kihirdették minden idők legjobb balszélső csatáraként.

 

Edú jelenleg is aktívan focizik és gálamérkőzéseken szerepel a Brasil Masters All Star csapattal, amelynek general menedzsere szintén Joe Borbély, aki a múltban Pelét is menedzselte. Mindezek mellett Edú a fiatal tehetségek felfedezésével is foglalkozik, szakértő a Brasil Sport Tv-nél, és óriási megtiszteltetésként a brazil válogatott szűk körű edzői csoportjának is a tagja, Carlos Dunga mellett. Büszkeség, hogy egy ilyen legendát láthatunk hamarosan vendégül a Szparinál!

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC