nb1.hu

Bicske hősei sporttörténelmet írtak ma a Magyar Kupában

Bicske – A volt NB I-es kapus 9-es osztályzatra védett.

A Bicskei TC labdarúgó csapata soha nem került még be a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. Ma, 2016. október 26-án ez is megtörtént, méghozzá hihetetlen körülmények között! Kezdjük azzal, hogy a hétvégén soros bajnokiján Martonvásáron 2-1-es vereséget szenvedő, 5 játékosát sérülés miatt nélkülözni kényszerülő hazai csapat finoman szólva nem számított a mérkőzés esélyesének a tavalyi évben még NB II-es, most az NB III Közép-csoportját toronymagasan vezető, magasabb osztályba pályázó Szigetszentmiklós ellen.

 

A 2060.blog. hu tudósítása a mérkőzésről

 

„Raffai Rudolf ezen a verőfényes szerdai kora délutánon a Milinte 9 – Máté 7, Sötét 8, Máj 7, Köntös 6 – Deák 7 – Katona 6, Bognár 6, Móri 7, Varga 6 – Németh 9 összetételű kezdőt küldte pályára, míg csereként Rados 8 (61.p. Varga helyett), Rigó 9 (63.p. Bognár helyett) és Jakab D. 6 (75.p. Móri helyett) kapott lehetőséget. A szűkös keret miatt Jakabon kívül a szintén ifjúsági korú Fekete Zsolt is helyet foglalt a kispadon Marton, Bencze és Szarvas társaságában. Érdekesség, hogy a mai napon Makkosné Petz Brigitta személyében partjelzőként a szebbik nem is képviseltette magát a játékvezetői hármasban.

 

A papírformának megfelelően vendég rohamokkal indult a mérkőzés, a 8. percben Switzer máris ziccerben léphetett ki, Milinte bravúrral védett, az ismétlés pedig elakadt a bicskei védőfalban. Ezután közel 20 perces mezőnyjáték következett számottevő gólhelyzet nélkül és meddő szigetszentmiklósi mezőnyfölénnyel. A 29. percben Switzer baloldali ívelt lövését Milinte ezúttal ujjheggyel tolta vetődve szögletre. Három perccel később kis szöglet kombináció után Pölöskei fejelt mellé 10 méterről. A 35. percben Katona indította kiváló labdával Vargát, akinek beadása a kapu mögé szállt. Egy perccel később Fritz lövését hárította Milinte. A 43. percben Májer lőtte ki 15 méterről a jobb kapufát és a kipattanóért való harc közben a bicskei védők szabálytalankodhattak ellene, mert Horváth játékvezető – talán kissé szigorúan – azonnal befújta a tizenegyest! Fritz állt a labda mögé, a kapu jobb sarkába küldött lövését Milinte óriási bravúrral védte, az ismétlést újabb vetődéssel balra ütötte ki és harmadjára Májer a védelem díszkíséretében közelről belőtte a vezető gólt (0-1).

 

Huszáros bicskei rohamokkal indult a második félidő, ám az 51. percben mégis Switzer gyenge 30 méteres lövése volt az első említésre méltó esemény. 3 perccel később vendégszöglet után Erdei fejelt fölé a hosszú oldalról. Az 55. percben a vendég Barna kapott sárgát Deák lerántásáért, majd a 67. percben Fritz kétszer is tüzelhetett, ám a nagyszerű napot kifogó rutinos hálóőr a helyén volt. Időközben Raffai Rudolf vezető edző 19-re húzott lapot, ugyanis – talán a hétvégi Gárdony-Agárd elleni derbire is gondolva – lehozta Vargát, Bognárt, majd később Mórit is. Ki gondolta volna ekkor, hogy ebből fordítás lesz később?

 

A 69. percben Tarnóczy 16-ról tüzelt a jobb alsó sarok irányába, Milinte ismét ujjheggyel tolta szögletre a játékszert. A 71. percben Rados lépett ki a bal oldalon, azonban bepasszát Móri nem tudta igazán erősen kapura lőni. A 73. percben Máté partdobásával Németh lépett ki a jobb oldalon,  a büntetőterületen belül lerántásgyanús helyzetben keresztbe a kapu mellé lőtt, Horváth sípja érthetetlen módon néma maradt. A 75. percben lehetőséget kapott az a Jakab Dániel is, aki mindössze augusztusban töltötte be a 16-ik életévét (csakúgy mint a padon ülő Fekete). A 79. percben Rados ívelhetett balról szabadrúgást, Sötét fejese kipattant és Rigó közelről a jobb alsó sarokba pofozta a labdát (1-1). Három perccel később felrobbant a Kerecsendi Kiss Márton utcai Stadion! Újra Radó ívelt be szabadrúgást – ezúttal jobbról – az eufóriában futballozó Németh elleni sokadik fault után és Rigó közeli fejesét a védők már csak beljebb tudták segíteni (2-1).

 

Drámai fordulat után a BTC-nek már csak ki kellett védekezni a hátralévő időt (4 percet még hosszabbított is a bíró), a cserekapus Marton a tartaléklabdákat akarta bevinni "felpumpálni" a hajrában, amiért sárgát kapott, csakúgy, mint a reklamáló Köntös, de ez kit érdekelt. A lefújás pillanatában még volt egy kiadós csetepaté a pályán, a vendég Májer a földön fekvő Németh bántalmazásáért pirosat is kapott, de végül a pályára szaladó cserék és klubvezetők társaságában megnyugodtak a kedélyek. A lényeg: győzött és Magyarország legjobb 32 csapata között a Bicskei TC!

 

Nem akármilyen ellenfelet sikerült legyűrni gigászi küzdelemben és éppen ez a Magyar Kupa sava-borsa, hiszen – mint mondani szokás – egy meccsen bármi megtörténhet. Most megtörtént és várhatjuk a november 30-i forduló sorsolását, ahol harmadszor ábrándozunk NB I-es ellenfélről, de a kalapban ugyanúgy ott van még több megyei I. osztályú csapat is.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC