nb1.hu

Bevette Kaposvárt az Érd

Kaposvár - Egy öngól és egy tizenegyes lett a hazaiak veszte.

Fontos rangadót nyert meg az NB III Nyugati csoportjának ötödik körében az Érdi VSE, amely a bajnokaspiráns Kaposvári Rákóczi FC vendégeként győzött 2–1-re.

A kulcsfontosságú rangadóra, kulcsembere, Melczer Vilmos nélkül a kezdőben készült az Érdi VSE, hiszen a múlt heti, III. kerület elleni találkozón megsérülő középpályás még nem tudott teljes értékű munkát végezni, Limperger Zsolt pedig nem mert kockáztatni. A listavezető érdiek nem számítottak a második helyezett kaposváriak elleni meccs esélyesének, de ez a találkozó minden kimenetelt magában hordozott.

A mérkőzés elején, hat perc elteltével megszerezte a vezetést az Érdi VSE, amikor egy beadás után Szabó Alex ért bele rosszul a labdába, a lábáról pedig Slakta kapujába jutott a játékszer (0-1). Ezt követően az érdiek is több helyzetet dolgoztak ki, de jobbára a hazaiak akarata érvényesült, igaz, a játék ritkán volt folyamatos, hiszen a feszült hangulat és a csúszós pálya sok szabálytalanságot szült. Aztán a 41. percben egy szép érdi akció után Németh Gábort buktatta tizenegyest érően Slakta Balázs. A megítélt büntetőt Koós Gábor a kapu bal sarkába lőtte (0–2)! Az első játékrész végén még Sóron hibázott ziccert a kaposváriaktól.

A fordulás után dominált a házigazda, de Kertész Ferenc kapuját csak a 77. percben tudták bevenni, amikor egy szövevényes támadás után Sóron Tibor lapos lövése talált utat az érdi kapuban (1-2). A hajrában is adódtak lehetőségek az érdiek és a kaposváriak előtt, de több gól már nem született, így az Érdi VSE 2–1-re legyőzte idegenben a Kaposvári Rákóczi FC-t.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. Megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy ennyire nyílt és szoros lesz. Sokat tett a Kaposvár annak érdekében, hogy a három pontot otthon tartsa. Be kell vallani, hogy több helyzete volt, mint nekünk, de szerencsével sikerült megtartani a három pontot. Gratulálok az ellenfélnek.” – mondta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Én is gratulálok az Érdnek, tudtuk, hogy nehéz lesz. Megnéztük őket, azt lehet mondani, hogy csapatként előrébb tartanak, mint mi. Tele vannak jó, vagány játékosokkal. Nagy mértékben csak magunkat okolhatjuk a vereségért, jól kezdtük a meccset, de összehoztunk egy buta öngólt, kaptunk egy véleményes tizenegyest, futottunk az eredmény után, szerkezetet váltottunk, kettő egynél Andorkának ziccere volt… Nem érdemtelenül szerezte meg az Érd a három pontot, de a csapatom előtt is megemelem kalapomat, mert sokat tett azért, hogy megfordítsa a mérkőzést.” – értékelt Artner Tamás, a hazaiak mestere.

NB III, Nyugati csoport, 5. forduló
Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 1–2 (0–2)

Kaposvár, 800 néző. V: Zierkelbach (Iványi I., Molnár M.)
Kaposvár: Slakta – Vachtler, Szabó A. (Böjte, 20., Ivancsics, 66.), Bakos, Ur – Ludánszki (Andorka, 66.) – Szakály A., Kollega, Nagy Krisztián, Hadaró –Sóron.
Vezetőedző: Artner Tamás
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós, Kónya (Pallagi, 68.), Kelemen P. (Tárkányi, 88.) –  Balázsovics (Hegedüs, a szünetben), Pál Sz., Németh G. V.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gólszerzők: Sóron (77.), ill. Szabó A. (6. – öngól), Koós (41. – tizenegyesből)

 

Egyoldalú játékvezetésre panaszkodott Michael Oenning – NB1.hu

Budapest – A Vasas mestere szóvá tette a sok sárga lapot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC