nb1.hu

Az ETO kapusa a Liverpoolnál járt próbajátékon

Győr - Nem zajlott felhőtlenül az angliai kaland.

Öt napot töltött a Liverpool akadémiáján az ETO korosztályos válogatott kapusa. Azonban nem zajlott felhőtlenül az angliai próbajáték, Onódi Ákost már a második napon komoly sérülés érte, amely műtétre szorult. Ennek ellenére vidáman mesélt az eto.hu-nak az élményeiről a tehetség és elmondása szerint minél hamarabb várja vissza a rangos klub.

 

– Ez az egész úgy kezdődött, hogy a J4K (Just for keepers) egyik személyi edzője megkereste apukámat, és ezzel egy időben egy liverpooli manager is felvette velem a kapcsolatot. Először az Aston Villába és a Leicesterbe lett volna lehetőségem menni, de nem beszéltek meg konkrét időpontot. Eközben jeleztek neki Liverpoolból, hogy két héten belül szeretnének látni az akadémiájukon, és egyeztessenek velem és a klubbal.

 

– Sajnálatos módon a foci szempontjából hamar véget ért a próbahét, egy balszerencsés mozdulat után elég komolyan megsérültél. Mi történt pontosan? Hol tartasz most a felépülésben?

 

– Félbeszakadt sajnos már a második napon. Elvitte egy lövés a jobb kisujjamat és eltörött a középső ujjpercem, sajnos műteni kellett.  Eltelt már 3 hét, még ugyanennyi van hátra a gipszből, utána dől majd el, hogy mennyit kell rehabilitálnom.

 

– Igaz így aktívan nem tudtál tovább részt venni az edzéseken, de miket tapasztaltál a hazai utánpótláshoz viszonyítva?

 

– Technikásabbak, ez nagyon szembetűnő volt. A játékuk nagyon hasonló a miénkhez, mert lapos és gyors játékra törekednek, minél nagyobb labdabirtoklási százalékkal. Saját szemszögemből nem sokat tudtam sajnos tapasztalni, maximum annyit, hogy átlagosan 45-50 perces az összes kapusedzés.

 

 – Természetesen a városnézés sem maradhatott el, és jutott idő az egyesületnél is jobban körbenézni, milyen körülmények között készülhetnek az Anfield Road labdarúgói?

 

– Igen, megnéztem a várost, furcsa volt, mert nagyon sok ház ugyanolyan, és alig lehet tájékozódni. Ami a futballt illeti jobbak a pályák minőségei, semmi nagyobb luxus nincs egyébként.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC