nb1.hu

A Rákóczi szerette volna kiszolgálni a közönségét

Kaposvár – Hujber duplázott, Jovánczainak elsült a lába, de megsérült.

Nem borult a papírforma a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában: a második helyen tanyázó Rákóczi 3-0-ra győzött az új évadban még nyeretlen veszprémiek ellen. A zöld-fehérek végig fölényben futballoztak, és megérdemelt gazdagodtak újabb pontokkal – írja a klub hivatalos honlapja a beszámolójában.

 

A találkozó érdekességét az adta, hogy az előző évadban még mindkét együttes a megyei bajnokságban rúgta a labdát. A Rákóczi egy osztállyal feljebb is vitézkedik, a bakonyiakról viszont ugyanez nem mondható el. A veszprémiek eddig egyetlen gól szereztek a szezonban, így Házi László háromvédős felállást választott. A találkozó első helyzeteit a vendégek alakították ki Horváth Valentin jóvoltából, és mindkét helyzetnél hárított Somodi kapus. A hazaiak nagy fölényben futballoztak, de csak egyszer találták el a vendégek kapuját, és rögtön meg is szerezték a vezetést. A veszprémi kapuba Hujber Tamás talált be a 38. percben (1–0).

 

A második félidőben rögtön gyors Rákóczi-góllal indult: a 47. percben, Hujber visszagurítása után Jovánczai lőtt a bal alsó sarokba (2–0). A végeredmény a 69. percben alakult ki, amikor Házi Bence passzát Hujber váltotta gólra (3–0).

 

A Kaposvár megérdemelten szerezte meg hatodik győzelmét, mellyel továbbra is őrzi a második helyét a tabellán.

 

Kaposvári Rákóczi FC–VLS Veszprém 3–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 1000 néző. V.: Tamási (Nyerges, Albert)

 

Rákóczi FC: Somodi – Lakatos G., Havas, Ludánszki – Hampuk (Zsivoczky, 76.), Nagy K., Jovánczai, Müllerlei – Kollega K., Kertész (Házi B., 57.), Hujber (Márton, 81.). Vezetőedző: Házi László

Veszprém: Zelizi – Krebsz, Felber, Bognár B., Kókány – Ács, Simon B. (Szabó L., 81.), Gunther, Horváth V. (Hegedűs Á., 90.) – Molnár M., Burcsik (Büki, a szünetben). Vezetőedző: Lantai Balázs

Gólszerzők: Hujber (38., 69.), Jovánczai (47.)

Sárga lap: Jovánczai (29.), illetve Simon B. (40.), Büki (56.), Molnár M. (70.), Horváth V. (77.).

 

Házi László (Kaposvár): – A kötelező győzelem reményében léptünk pályára, és szerettük volna kiszolgálni közönségünket. Az első félidőt jól kezdtük, aztán visszaesett a teljesítményünk. Próbáltunk egy új szerkezetben, 3-4-3-as felállással játszani, de nem igazán váltotta be a reményeket, ráadásul veszélyesek voltak a Veszprém kontrái. Később visszaálltunk a megszokott felállásba, gólokat szereztünk, és eldőlt a mérkőzés sorsa. Az eredmény hűen tükrözi a játék képét. A vendégcsapat csak a kontrákból próbált eredményes lenni, de nem tudták bevenni a kapunkat. Sajnos, a meccs legvégén meghúzódott Jovánczai Zoli lába.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC