nb1.hu

A Rákóczi nagyobb arányban is győzhetett volna

Kaposvár – Házi László kiemelte a mesternégyest szerző Hujber Tamást.

A hat mérkőzés óta veretlen Kaposvári Rákóczi Diósdon lépett pályára az NB III-as bajnokság nyugati csoportjának 15. fordulójában. A zöld-fehérek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést: a vezetés megszerzése után a második félidőben kiütötték ellenfelüket.

 

Az egész napos esőzés miatt kétséges volt, hogy megrendezhetik-e a mérkőzést. A rakoczifc.hu beszámolójából kiderül, hogy végül a centerpálya melletti műfüvesen találkoztak egymással a csapatok

 

Ahogy arra számítani lehetett, gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Kaposvár. A hatalmas mezőnyfölény már a 16. percben meghozta az eredményt: Kertész Tamás beadását követően Hujber Tamás gurított a hálóba (0–1). A folytatásban is sorra dolgozta ki a helyzeteket a Kaposvár, de Vadas Zalán, majd Hujber találatát lesállás miatt érvénytelenítette a játékvezető.

 

A fordulás után, az 54. percben a Nagy Krisztián buktatásáért megítélt szabadrúgást Vadas Zalán laposan lőtte a jobb kapufa segítségével a hálóba (0–2). Ezután Hujber-parádé következett a pályán: a remek formában lévő játékos egymás után háromszor is bevette a diósdiak kapuját. A 63. percben Kertész remek passzából (0–3), nyolc perccel később Nagy Krisztián és Jovánczai Zoltán remek összjátéka után (0–4), a 82. percben pedig Házi Bence centerezését követően (0–5) szerzett újabb gólokat.

 

Ráadásként Házi László vezetőedző a 71. percben újoncot avatott: először lépett pályára a felnőtt csapat bajnoki találkozóján Vajda Roland. A Kaposvár esélyt sem adott a házigazdának, és újabb magabiztos győzelmet aratott.

 

Diósd–Kaposvári Rákóczi FC 0–5 (0–1)

Diósd, 50 néző. V.: Újhelyi (Ambrus, Pipicz)

 

Diósd: Román – Szmola (Jacsmainik, 46.) Molnár G., Fogas, Schmindtka, Sándor N., Balázs G., Wágner, Cservenka, Bánhidi, Novák (Földi, 46.). Vezetőedző: Nahóczky Attila

 

Rákóczi FC: Somodi – Nagy J., Ludánszki, Havas, Hadaró – Márton, Vadas – Kollega (Vajda R., 71.),  Nagy K. (Házi B., 76.), Kertész (Jovánczai, 62.) – Hujber. Vezetőedző: Házi László

 

Gólszerzők: Hujber (16., 62., 69., 80.), Vadas (58.)

Sárga lap: Schmidtja (32.), illetve Márton (65.)

 

Házi László (Kaposvár): – A diósdiakkal egyeztetve kértük, hogy a műfüves pályán játsszuk le a mérkőzést, és örülünk, hogy ehhez minden illetékes hozzájárult. Már az első félidőben sok helyzetet kidolgoztunk, de ekkor még csak egy gólt szereztünk. A szünetben pontosabb játékot kértem, és a második félidő már extra volt. Kiemelném Hujber Tomi teljesítményét, aki négyszer is a hálóba talált. Úgy gondolom, ha nem ilyenek a körülmények, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de természetesen nem vagyunk elégedetlenek. Ma jól működött a csapat, gratulálok a sikerhez a fiúknak!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC