nb1.hu

„A presztízs miatt szeretnénk a hátralévő két meccset is megnyerni”

Szeged – A SZEOL tét nélkül futballozik, de visszavágna a Pénzügyőrnek.

Az NB III középcsoportjának utolsóelőtti fordulójában a SZEOL SC tét nélkül léphet pályára a Pénzügyőr vendégeként, azonban van még elszámolni valója hétvégi ellenfelével szemben a szegedieknek.

 

Kellemes helyzetben utazhat el a Pénzügyőrhöz a SZEOL SC, hiszen Puskás Csabáék immáron lassan egy hete NB II-es csapatnak mondhatják magukat, köszönhetően annak, hogy a kispesti fakó elleni sikerrel már behozhatatlan előnyre tettek szert az üldöző Budafoki MTE-Újbuda FC-vel szemben.

 

Hét közben sem hibázott a SZEOL, amely egy kellemetlen ellenfél otthonában is nyerni tudott szerdán, így betöltötte a hatodik ikszet is, hiszen megszerezte a hatvanadik pontját is a gárda a bajnokságban bölcskei sikerét követően.

 

Az idény utolsó előtti mérkőzésén sem vár ugyanakkor könnyű túra Tóth Ákos tanítványaira, hiszen ahhoz a Pénzügyőrhöz látogat a SZEOL, amely újoncként kiválóan teljesít idén, és bár csak három ponttal van lemaradva a Budafoktól, de az azonos pontszámnál elsőként rangsoroló győzelmek számában már nem tudja, megelőzi riválisát, így biztosan nem ér oda a dobogóra.

 

Viszont hátra még tekingetnie kell, hiszen a Komló és a Dunaharaszti is megelőzheti a pasarétieket, akiknek ráadásképp a vasárnapi meccs lesz az utolsó alkalom arra, hogy pontjaik számát gyarapítsák ebben a szezonban.

 

Mivel az utolsó fordulóban a Pénzügyőr a szabadnapos – így minden bizonnyal egy motivált ellenfél ellen vívhatja a szezonzáró előtti bajnokiját a SZEOL, ugyanakkor a szegediek az idény során bizonyították, hogy az ilyen szituációkban is képesek a remek teljesítményre.

 

„Tétje papíron nincs, valójában azért van, hiszen egyrészt a presztízs miatt szeretnénk a hátralévő két meccset is megnyerni, másrészt egyénileg a játékosoknak sem mindegy, hogy milyen teljesítményt nyújtanak. Próbálom a fiatalokat is játszatni, hogy bizonyíthassanak, hogy az NB II-es csapatban is van helyük. Sajnos nem sok van ebben a pillanatban, de ezzel kapcsolatban is előrehaladott tárgyalások folynak. A jövő szempontjából abszolút nem mindegy, hogy mit játszunk a hátralévő két meccsen, ezen szeretnénk még szépen és eredményesen játszani” – fogalmazott a szegedma.hu-nak Tóth Ákos, a SZEOL SC vezetőedzője.

 

Ha már presztízs: mindössze hat vereséget számlál a SZEOL az idény során, amelyből egyet éppen a Pénzügyőr ellen könyvelhetett el. A november közepén lejátszott meccsen ugyan hiába állt jóval közelebb a győzelemhez a szegedi gárda, végül mégis Pasarétre került a meccs három pontja, nem mellesleg pedig még egy tartozása van a SZEOL-nak, amely kvázi teljes lehetne a kép. „Ha nincs is ennek óriási jelentősége, de azért jó lenne ezt megcsinálni. Amelyik csapat minket legyőzött, azok közül csak a Pénzügyőrt nem vertük még meg, és csupán a Dabas ellen nem arattunk győzelmet, hiszen ellenük két döntetlent játszottunk, de ők sem vertek meg bennünket” – tette hozzá a SZEOL mestere.

 

Mindezek mellett ezúttal heti két meccset játszanak Kéri Tamásék, ahogy ezzel kapcsolatban Tóth Ákos elmondta: a heti kettőből a nehezebb az a bölcskei meccs volt, hiszen kevesebb is volt a pihenőjük, amibe belejátszott a vasárnap esti ünneplés is, ám ezúttal most többet készülhetnek a Pénzügyőr elleni meccs előtt. „Ez sem könnyű, ráadásul kánikula lesz, ami szintén kicsit nehezít, de úgy gondolom, meg fogják oldani ezt a srácok. Ha meg nem, akkor az is egy információ felénk, hogy másfelé kell nézelődnünk” – fűzte hozzá Tóth Ákos.

 

A keret sérüléssel bajlódó játékosai várhatóan vasárnapra sem jönnek rendbe, így Gajág Gergő, Ondrejó Tamás, Grünvald Attila és Ördögh Kristóf nélkül szállhat harcba a SZEOL vasárnap – ott lehet viszont a pályán az a Kéri Tamás, aki a Bölcske ellen letöltötte a tizedik sárgája után járó egy meccses eltiltást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC