nb1.hu

A pécsiek felkészülésében a gyorsaságé lesz a főszerep

Pécs – Márton Gábornak nem tetszett csapata játéka.

 

Szombaton a PMFC felkészülési mérkőzésen 4-1-re diadalmaskodott a Baranya megyei Szederkény fölött. Márton Gábor, a Pécs vezetőedzője nagyon örült annak, hogy végül mérkőzést tudott játszani a csapata szombaton, de inkább csak a második félidőben látottakkal volt elégedett.

 

– Az első félidőben nagyon fáradtan mozogtunk, nem tetszett a játék. A második negyvenöt perc, amikor bejöttek a fiatalok, rendben volt. Hál’ istennek, akikről sejtettük, azokban, úgy tűnik, valóban van valami. Nyilván ezt a pályán később is meg kell majd mutatniuk, de most megállták a helyüket. Összességében fontos volt, hogy le tudtuk játszani ezt a meccset, annak ellenére, hogy péntek este fél tízkor még azt hittük, mára nincs ellenfelünk. Szeretném megköszönni a Szederkénynek, hogy rugalmasak voltak, eljöttek hozzánk és átszervezték a programjukat, így összejött ez a meccs. Sok sikert kívánunk nekik! – mondta Márton Gábor a pmfc.hu-nak.

 

 

Két hét maradt még a bajnoki felkészülésből, utána a piros-feketék ráfordulnak a bajnokságra. Ennek jegyében jövő héten két nehezebbnek tűnő ellenfél következik, a Kozármisleny és a Paks.

 

– Aki látta a szerdai, Kaposvár elleni meccsünket, az tapasztalhatta, hogy egy más ritmusban játszó csapat ellen mi is máshogy futballozunk. A Szederkény elég zártan védekezett, ráadásul nem is volt pihent az együttesünk. Ennek ellenére ez nem mentség mindenre, – főleg az első félidőben – nem láttam bizonyos törekvéseket, amiket elvártam volna. Jövő héten más típusú gárdákkal játszunk, amelyek próbálnak majd futballozni. Az egyik legalábbis biztosan. Ellenük máshogy fogunk focizni mi is. Emellett elérkeztünk abba az időszakba, hogy az edzéseink időtartamra rövidül, illetve a terhelések is olyan jellegűek lesznek, amitől picit a gyorsaságé, a dinamikáé lesz a főszerep, ezáltal a bajnoki rajtra majd olyan állapotba kerülnek a játékosok, amilyenbe kell – tette hozzá a PMFC vezetőedzője.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC