nb1.hu

A Mikulás kezdőrúgása meghozta az ETO szerencséjét

Győr – Waltner Róbert csapata mentalitását méltatta.

Az ETO FC Győr hazai pályán nagy küzdelemben – Szabó Lukas góljával – 1–0-ra legyőzte a Kaposvárt a labdarúgó NB III szombati rangadóján. Az ETO a nyugati tabella második helyén zárta az őszt, lőtávolban maradva a listavezető Érd mögött.

 

Az ETO honlapjának beszámolója szerint a hazaiak az első félidőben több nagy helyzetet is kihagytak, közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez. A félidő legnagyobb kihagyott lehetőségét Zamostny jegyezte. Óriási vendég védelmi hiba után törhetett a kapura egyedül – az akciót Kabát kísérte, de passz helyett mellé durrantott a győri támadó.

 

Kaposvár veszélyes kontrákkal operált, volt egy-két lehetősége, de Kunsági és az ETO védelme jól takarított. A hajrá jobban sikerült az ETO-nak, de újabb kimaradt helyzetek születtek a vezető találat helyett, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenni az első 45 perc után a csapatok.

 

A szünetben meglátogatta a mérkőzést a Mikulás, aki a gyerekek legnagyobb örömére ajándékokat osztogatott a szünetben, majd a második félidőben a kezdőrúgást is elvégezte, ami szerencsét hozott a Győrnek.

 

A második félidő elején Szabó Lukás belőtte azt a gólt, ami végül eldöntötte a mérkőzést. A 47. percben Pongrácz egy labdaszerzés után remekül ugratta ki Szabót, aki higgadtan a hálóba lőtt 14 méterről (1-0).

 

A Kaposvár mindent megpróbált az egyenlítésért, a gól után magasabb fokozaton kezdett el focizni. Fölénybe is került a félidő derekára a középpályán, de a győri védelem jól szűrte a vendég támadásokat, illetve a Kaposvár túlbonyolította a kapu előtti játékát.

 

A kontrákból veszélyesebb helyzeteket alakított ki a győri csapat, kihasználva a fellazult vendég védekezést. A legnagyobb helyzet Kunsági kidobása után történt, a becserélt Rácz könnyedén növelhette volna kettőre az hazai előnyt, óriásit sprintelve került ziccerbe, de végül a kapusba lőtte a labdát.

 

Szabót a hajrában a kispadról kiállította a játékvezető, de ez nem osztott, nem szorzott, az ETO megérdemelten nyerte meg a végig feszült és indulatoktól sem mentes rangadót a Rákóczi ellen hatalmasat küzdve.

 

Waltner Róbert (Kaposvár): – Sajnos, nem sikerült a bravúr. Becsülettel készültünk, jól küzdöttünk, de nem volt elég a teljesítményünk ahhoz, hogy idegenben rangadót tudjunk nyerni.

 

 

ETO FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (0–0)

Győr, ETO Stadion, 2000 néző. V.: Kovács G.

 

ETO FC Győr: Kunsági – Vadász, Gyagya, Nagy J., Varga R. – Beliczky, Pongrácz, Magasföldi (Illás D., 91.), Szabó L. (Rácz, 69.) – Kabát (Nagy Á., 71.), Zamostny. Vezetőedző: Bekő Balázs

 

Rákóczi FC: Somodi – Nagy J. (Házi B., 74.), Lakatos G., Havas, Hadaró – Hampuk, Ludánszki (Kertész, 60.), Vadas, Nagy K. (Kollega K., 51. – Jovánczai, Hujber. Vezetőedző: Waltner Róbert

 

Gólszerző: Szabó L. (48.)

Sárga lap: Varga R. (25.), Magasföldi (28.), Kunsági (32.), Nagy Á. (72.), Pongrácz (79.) illetve Jovánczai (25.), Havas (78.).

Kiállítva: Szabó L. (92. – a kispadról)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC