nb1.hu

A magyar válogatottat választotta a román helyett

Felcsút – A játékos szerint a képzés és a körülmények tekintetében egyaránt előrébb tartunk.

Magyari Szilárd a Puskás Akadémia játékosa, ahol jelenleg az U19-es, illetve az NB III-as csapatban kap bizonyítási lehetőséget. A játékos megfordult a magyar, illetve a román U19-es válogatott összetartásán is.

 

A szekelyhon.ro készített interjút a játékossal, ahol a fiatal tehetség elmondta, hogyan érezte magát a magyar utánpótlás válogatott összetartásán.

 

„Igen, pár napig korosztályom legjobb játékosaival edzhettem közösen. Nagy élmény volt, és büszkeséggel tölt el, hogy részt vehettem a válogatott felkészítőn. Különböző felméréseken vettünk részt, amelyek fontosak lesznek a kiválasztásnál is, hogy kik kerülnek majd be a szűkített keretbe. Az U19-es válogatott nyáron Csehországban az elitkörben játszik, remélem, én is a keret tagja lehetek majd.”

 

NB III – Veszélyben a tavaszi rajt? – NB3.hu

A játékos a románok összetartásán is részt vett, ám számára egyértelmű, hogy melyik nemzetet fogja választani.

 

„A fejlődésemet szem előtt tartva – az érzelmi szálakat nem is említve – jobb, ha Magyarországot választom. A magyar labdarúgás jóval előrébb tart, mint a román, a képzés és a körülmények tekintetében egyaránt.”

 

Magyar Aranylabda 2016 – A hűtlen tizenegyesölő – NB1.hu


Magyari a jövőbeli terveiről is beszélt a portálnak.

 

„Szeretném, hogy minél előbb oda kerüljek az első csapathoz, minél előbb kerettag legyek és játsszak. Jó lenne, ha a csapat újból NB I-es tagságot szerezne, ahol rendszeresen bizonyíthatnék. Szerintem ahhoz, hogy nemzetközi szintű játékos legyek, először az NBI-ben kellene játszanom, ahonnan már lehetőségem adódhat bármelyik topligába eligazolni. Úgy gondolom, hogy előtte szükség lesz egy ugródeszkára, ami a lengyel vagy az osztrák első osztályt jelentené.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC