nb1.hu

A DVTK fiatalja az ország legjobb csapata ellen debütált az NB I-ben

Miskolc – Az NB III-as gárdával szeretne minél feljebb végezni.

 

Sok szurkolót meglepett a az OTP Bank Liga 23. fordulójában, amikor a DVTK kezdő tizenegyében találta Szalóczy Dávidot. Magát a játékost is meglepte az, hogy hirtelen az első osztályban találta magát, de azzal, hogy bemutatkozhatott, egy plusz motivációt is kapott, hogy minél hamarabb ismét magára húzhassa a DVTK címeres mezét. A 18 esztendős jobblábas középpályás a klub honlapjának adott interjúban elárulta, tudja, hogy sok munka vár még rá.

 

A Videoton ellen szinte a semmiből feltűnve, máris a kezdőcsapatban kaptál szerepet Vitelki Zoltántól. Hirtelen jött?

Igen, nagyon meglepett. Épp edzettem kint az NB III-as csapattal, amikor Zoli bácsi szólt, hogy menjek be pakolni, mert az utazó keretben vagyok a Videoton ellen. Nem számítottam rá, hiszen úgy kerültem képbe, hogy Kitl Miklós megbetegedett.

 

Újabb saját nevelésű játékosként mutatkoztál be az NB I.-ben, ráadásul Magyarország egyik legjobb csapata ellen. Ha nem lett volna elég motivációd, amit kétlek, jelentett ez bármiféle pluszt?

Nagyon jó érzés volt, hogy kezdőként léphettem pályára, ráadásul egy ilyen erős ellenféllel szemben. Fejben próbáltam meg leginkább felkészülni a kilencven percre. Igyekeztem 100%-osan koncentrálni a mérkőzés első percétől az utolsóig. Úgy érzem azt, amit kértek tőlem, sikerült megvalósítani. Összességében szerintem nem nyújtottam rossz teljesítményt. Talán, előrefelé többször beléphettem volna támadásba, ez egy pici hiányérzet a kilencven perc kapcsán a számomra, de a védekezés részét úgy érzem, sikerült megoldani. Folyamatosan irányítottak a társak, Lipták Zoltán és Novothny Soma rengeteget kommunikált velünk, folyamatosan bíztattak, ami sokat segített.

 

Az ETO támadója megfricskázná a Vidit irányító barátját

Sokakat ért váratlanul Szalóczy Dávid neve a kezdőben, és sokan talán nem is tudták rólad, hogy ki is vagy valójában. Hogyan mutatnád be magad a szurkolóknak?

Nyékládházán kezdődött a pályafutásom, még egészen kicsiként, aztán Tiszaújvároson keresztül vezetett ide, Diósgyőrbe az utam. Volt egy kétéves kitérőm a Honvédnál, azt követően tértem vissza Diósgyőrbe. Itt először Szentiványi József, majd Kiser László és Vitelki Zoltán voltak az edzőim. Az NB III-ban pedig Sütő Szilárd kezei alatt végeztem a munkát.

 

Mik a céljaid a jövőre nézve?

Szeretném, ha az NB III-as csapattal minél előrébb végeznénk a tabellán. Szeretnék az első csapathoz tartozni stabilan, és minél hamarabb újra pályára lépni az NB I-ben is, amiért napról-napra sokat kell dolgoznom.

 

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC