nb1.hu

A Budafok játékosa szerint meglesz a továbbjutás a kupában

Budafok – Vankó Imre értékelte csapata szenzációs teljesítményét.

Sikeres napokon van túl az NB III közép csoportjában szereplő Budafoki MTE csapata. A Magyar Kupából kiütötte az NB I-ben bajnokesélyes Videotont, majd a harmadosztály zárófordulójában a Dunaújváros elleni rangadót is 4-2-re megnyerte.

 

Az nb3foci.hu a budafoki csapat erősségével, Vankó Imrével készített terjedelmes interjút. A 22 éves játékos beszélt a Magyar Kupa menetelésről, a tavaszi Érd elleni folytatásról és a csapat legutóbbi két bajnoki rangadójáról.

 

– Gyermekkorodtól az ETO FC Győrnél rúgtad a labdát. Volt jó pár NB1-es meccsed is. Mi volt az oka, hogy eljöttél Győrből és miért éppen a Budafokot választottad?

– 2004-óta voltam a Győrnél egészen 2016-ig. Hosszú történet lenne elmesélni, hogy miért jöttem el, de hálaisten jó helyre kerültem. Szeretek Budafokon lenni, profik a körülmények, jó a társaság és a stáb is. Az átigazolási időszak legvégén jött ez a lehetőség.

 

– Az elmúlt időszakban három nagyon fontos mérkőzést játszottatok. Először vereséget szenvedtetek a Szigetszentmiklós elleni bajnoki rangadón. Jól kezdtétek a meccset, de sorra kimaradtak a helyzeteitek. Mi az, ami döntött?

– Sajnos rosszul jöttünk ki a fordulópontokból, jobban kellett volna koncentrálnunk a helyzeteknél, s a szerencse sem állt mellénk.

 

– Néhány nappal ezt követően került sor a Videoton elleni kupameccsre. Előzetesen mekkora esélyt adtál magatoknak?

– Igen jött a Vidi meccs. Megmondom őszintén, hogy bíztam magunkban, éreztem, hogy van bennünk annyi, hogy akár egy Videotont is elkapjunk, főleg hogy arra számítottunk, hogy úgy jönnek majd el, hogy nem lesz nehéz dolguk. Ebben bíztunk, s végül sikerült is ezt kihasználnunk.

 

– Mi volt az, amivel ellenfeletek fölé kerekedtetek?

– Úgy vélem akaratban és az első félidőben játékban is sikerült. Emellett bátran, magabiztosan játszottunk.

 

– A nyolc közé jutásért az Érd csapatával kell majd megküzdenetek. Hogyan vélekedsz a sorsolásról?

– Az Érd mint csapat nagyon jól muzsikál, látszik is hogy nem is nagyon botlanak. Nagyon nehéz lesz, de ha úgy fogunk játszani, ahogy a Videoton ellen, akkor nem lehet probléma. Bízom a csapatban!

 

– Az elmúlt hétvégén ismét bajnokit játszottatok, s 4-2-re legyőztétek az addigi harmadik Dunaújvárost és stabilizáltátok a második helyeteket. Az 57. percben már 4-0-ra vezettetek. Milyen volt a mérkőzés és hogyan esett a gólod?

– Hamar, már a 4. percben megszereztük a vezetést, s ez nagyon jól hatott ránk. Ami eddig kimaradt most bement. A gólomat egy tizenegyesből szereztem, melyet Kovács Dávid buktatása miatt ítélt meg a játékvezető.

 

– Hogyan telik majd a téli szünet és várhatóan mikor kezditek meg a felkészülést a tavaszi szezonra?

– Kaptunk télre egy programot, amelyet kötelezően el kell végezni, s így remélhetőleg nem lesz probléma a felkészülési időszakban, amely várhatóan január 9-én kezdődik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC