nb1.hu

6 gól, 1 a 90. percben – a gólszerző Gera is értékelt

Limperger Zsolt és Buzsáky Ákos is elmondta a véleményét.

NB III, Nyugati csoport, 7. forduló
III. kerületi TVE-Érdi VSE 3-3 (2-1)
Budapest, Kalap utca, 500 néző. V: Móri Tamás (Rigó Martin, Makkosné Petz Brigitta)
III. Ker. TVE: Kunsági – Nagy O., Szalai V., Gyepes, Laczkó (Szabó Bátor, a szünetben) – Huszárik, Fazakas (Madarász, 61.) – Tóth L. (Gergye, 57.), Kaszai, Rabatin – Sóron. Vezetőedző: Buzsáky Ákos
Érdi VSE: Kertész F. – Honti (Bogdán, a szünetben), Bozsoki, Pallagi, Pintér N. (Kalmár, 25.) – Koós, Kónya, Melczer – Gera, Kelemen P. (Balázsovics, 91.), Németh G. V. Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Kaszai (7. – tizenegyesből), Sóron (26., 90.), ill. Koós (43.), Kelemen P. (75.), Gera D. (84.)
 
Rendkívül izgalmas, végletekig kiélezett mérkőzést játszott a III. kerületi TVE vendégeként az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának hetedik körében.
 
Ugyan a játékot tekintve jól kezdett a vendég csapat, de hiába, hiszen néhány perc elteltével egy védelmi kihagyás után Kertész Ferencen átesett a hazaiak támadója, amiért Móri Tamás játékvezető büntetőt ítélt, s ezt Kaszai Gábor értékesítette (1-0).
 
Aztán a 26. percben megduplázta előnyét a vendéglátó, miután Sóron Tibor lépett ki a védők közül, majd a labdát eltolta Kertész mellett, a gólvonalon ugyan Honti Attila még próbált menteni, de nem sikerült, így a fővárosiak kétgólos előnybe kerültek.
 
Azonban a szünet előtt az érdiek átvették az irányítást, amely után egy perccel a szünet előtt Koós Gábor szépített, amikor egy baloldali beadást követően a vendégek kapuja előtt maradt üresen és nem hibázott (2-1).
 
A fordulás után remekül jött ki a pályára az Érdi VSE, de hiába a sok helyzet és a mezőnyfölény, az egyenlítés csak a 75. percben jött össze, amikor a csereként beálló Bogdán Erik jobboldali beadását Kelemen Patrik pöckölte a rövidről a hosszúba (2-2)!
 

Sőt, a hajrában egy baloldali szabadrúgás után Melczer Vilmos fejelte vissza a beadást a második hullámban érkező Gera Dávidnak, aki húszról bombázott ragyogó gólt (2-3)!
 
Az érdi fordítás után azonban a ráadásban jött a hidegzuhany, hiszen a 90. percben egy jobboldali akciót követően Sóron Tibor volt jó helyzetben az érdi védők gyűrűjében és az üres kapuba passzolva egyenlített (3-3).
 
A ráadásban több gól már nem született, így egy rendkívül izgalmas, fordulatos találkozón megosztoztak a pontokon a felek.
 
-A meccsbe jól mentünk bele, de rosszul jött a kapott gól, de ami a csapat erejét mutatja, hogy jó játékkal meg tudtuk fordítani a meccset. Az, hogy a végén sajnos ki tudtak egyenlíteni, az egy olyan dolog, amit ki kell javítani, de büszke vagyok a srácokra, mert mutatja az erőnket, hogy kétgólos hátrányból is fordítani tudtunk – értékelt Koós Gábor.
 
Az Érdi VSE-ben első gólját jegyezte Gera Dávid.
 
– Két ilyen gólt nem lehet kapni szerintem. Az első az ugyan tizenegyes volt, de nem is értem, hogyan fújták be, mert a partjelző nem jelzett semmit, a játékvezető távol volt az esettől. A második szerencsés gól volt, de sikerült felállnunk. Elég nagy terhelés volt, hogy kettő nullról sikerült fordítanunk. Már kezdünk összeszokni a társakkal, de örülök, hogy jött a gól, amely nagy lökést ad a továbbiakra – mondta Gera Dávid.
 
– Jobban kezdtünk, mint ellenfelünk, annak ellenére, hogy kaptuk ezt a buta gólt, aztán nem sokkal később még egyet. A kettő null pedig minden csapatot megfog, de elég hamar kilábaltunk ebből. Nem volt érdemtelen a szépítésünk, a második félidőben pedig végképp kijött a két csapat közti tudáskülönbség. Az egyik akart focizni, a másik pedig nem akart kikapni. A meccs előtt és meccs közben – még kettő nullnál sem – fogadtam volna el az ikszet, mert úgy éreztem, hogy az Érd sokkal jobb volt, mint a Kerület – értékelt Limperger Zsolt.
 
– Az első félidő alapján nem lettem volna elégedett a döntetlennel, de így a meccs tükrében azt mondom, hogy döntetlenszagú volt. Az első félidőben három-négy gólt is rúghattunk volna, mert ült az, amit elterveztünk, aztán belekényelmesedtünk a meccsbe. Ami az ellenfél dicsérete, hogy azt játszotta, amire számítottunk és abban a pillanatban, ahogy hagyunk egy jó futballistákból álló ellenfelet játszani, akkor nyilvánvaló, hogy egyre jobban feljavul. A második félidőben nem tudtuk birtokolni a labdát, jött pár kényszerű cserként. De a srácok hajtottak becsülettel és nem érdemtelenül egyenlítettek – nyilatkozta Buzsáky Ákos.
 
Az Érdi VSE legközelebb a Magyar Kupa főtábláján lesz érdekelt, amikor szeptember 22-én, 18 órakor a budapesti másodosztályban szereplő BVSC-Zugló vendége lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC